Unga naturfilmare i Vännäs

Område: Vännäs
Kategori: Evenemang, Film, litteratur, Föreläsning, berättelse
Datum: Onsdag 24 okt 2018

Ta chansen att lära dig filma, redigera och producera intressanta filmer.

Safari Sverige är ett projekt som stöds av Allmänna Arvsfonden och syftar till att ge unga naturfilmare från hela Sverige en chans att berätta om sina smultonställen eller söka nya spännande områden de vill filma. Filmerna läggs upp på en karta så att alla kan ta del av dem och lära sig mer om det som finns i närheten eller lite längre bort. Projektet vänder sig till ungdomar under 26 år.

Under kvällen får deltagarna veta allt de behöver veta för att våga gå vidare in i nästa steg, att skapa sin egen film. Vill man efter denna kväll sätta igång och filma får man via projektet låna den utrustning man behöver för att filma och redigera. Under ledning av mentorer från Safari Sverige jobbar man sedan vidare med sin filmidé.
Ett unikt tillfälle för de som gillar filmande att få tillgång till både proffsig utrustning och experthjälp. Deltagarna får även möjlighet att delta i en rad andra olika event, utbildningar, workshops och filmfestivaler. Filmerna kan produceras under skoltid, i studiecirkelform på fritiden eller under resor genom landet.

Mathilda Segedahl, inspiratör från Safari Sverige håller i kvällen. Mathilda är en ung tjej som brinner för filmandet och skapande. Hon arbetar som inspiratör för projektet och reser runt i landet för att få igång unga filmare och ge dem de kunskaper de behöver för att våga sätta igång med filmproduktion.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
24 Okt
Onsdag 24 okt 2018 18:30 - 21:30 Medborgarskolan Vännäs

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 90775051
E-postadress (Arrangör)
victoria.kreuger@medborgarskolan.se
Kontaktperson
Victoria Kreuger
E-post
victoria.kreuger@medborgarskolan.se
Webbsida
https://www.medborgarskolan.se/arrangemang-sok/unga-naturfilmare-i-vannas-1117636/

Länkar